۲۹ شهریور ۱۳۹۹، ۹:۳۳

نتایج یک نظرسنجی نشان داد؛

خشم دانشگاهیان از دولت انگلیس برای بازگشایی دانشگاه

خشم دانشگاهیان از دولت انگلیس برای بازگشایی دانشگاه

بر اساس یک نظرسنجی جهانی که توسط تایمز انجام شده نشان می دهد با ادامه ویروس کرونا از هر چهار اعضای هیات علمی دانشگاه تنها یک نفر احساس امنیت می کند که به کار در دانشگاه بازگردد.

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی جهانی انجام شده توسط سایت آموزش عالی تایمز (Times Higher Education) نشان می‌دهد که بازگشایی دانشگاه‌ها می‌تواند باعث افزایش شیوع بیماری شود و نگرانی‌های مالی نسبت به رفاه اولویت بالاتری دارد.

بر اساس این نظرسنجی کمتر از یک نفر از هر چهار استاد دانشگاه احساس می‌کنند که با ادامه ویروس کرونا به کار در دانشگاه بازگردند.

در این نظرسنجی که یک هزار و ۱۹۵ دانشگاه و متخصص آموزش عالی در سراسر جهان در آن شرکت کرده اند تقریباً ۹ نفر از ۱۰ پاسخ دهنده اظهار داشتند که نگران هستند که بازگشایی دانشگاه‌ها منجر به جهش شیوع Covid-۱۹ در منطقه آنها شود.

پاسخ دهندگان با اختلاف دو بر یک، مشکلات مالی را به عنوان عامل اصلی در برنامه‌های بازگشایی مؤسسات، پیش از ایمنی کارکنان و دانشجویان برآورد کرده اند.

نتایج این نظرسنجی که از ۴ تا ۱۴ سپتامبر انجام شد، همزمان با بازگشایی دانشگاه‌ها در کشورهایی مانند انگلستان و ایالات متحده نشان داد که با بازگشایی‌ها نرخ بیماری کرونا در سراسر جهان افزایش یافته است.

دو سوم پاسخ دهندگان گفتند که دانشگاه آنها را ملزم کرده ظرف دو ماه آینده باید به دانشگاه برگردند. اما اکثر آنها (۵۶ درصد) اظهار داشته اند که برای بازگشت احساس امنیت نمی‌کنند، ۲۲ درصد گفته اند که به دانشگاه بر می‌گردند و ۲۲ درصد هم از این کار مطمئن نیستند.

۶۱ درصد پاسخ دهندگان اظهار داشتند که احساس می‌کنند دانشگاه‌هایشان می‌توانند برای حفظ امنیت آنها در دانشگاه کارهای بیشتری انجام دهند. در پاسخ به این سوال که دانشگاه آنها در برنامه‌های بازگشایی خود چه اولویتی را در نظر داشته است ۶۰ درصد نگرانی‌های مالی را عامل اصلی بازگشایی می‌دانند. در حالی که ۲۸ درصد گفتند که رفاه اساتید و دانشجویان اولویت دانشگاه بوده و ۱۲ درصد آنها درباره اولویت‌های دانشگاه مطمئن نیستند.

پاسخ دهندگان در اظهار نظرهای خود نگرانی‌هایی را در مورد سال تحصیلی ابراز کرده اند و گفته اند هرگز قبل از شروع سال تحصیلی جدید آنقدر مضطرب نبوده اند. یکی از آنها می‌گوید «من به شدت نگران همه چیز هستم. من در تمام تابستان تلاش کرده ام تا تمام توانم را برای برنامه ریزی و آماده سازی داشته باشم اما هنوز آماده نیستم.»

اکثریت قابل توجهی از پاسخ دهندگان به نظرسنجی تایمز از انگلیس بوده اند، جایی که سال تحصیلی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ آغاز شده است. ۵۸ درصد اظهار داشته اند که از بازگشت به کار در دانشگاه احساس امنیت نمی‌کنند.

بحث در مورد ایمنی بازگشایی پردیس‌های دانشگاهی انگلیس طی هفته گذشته به اوج خود رسیده و پس از هشدار گروه مشاوره علمی اضطراری (Sage) درباره خطر قابل توجه بازگشایی و تقویت انتقال ویروس کرونا، دولت پیشنهاد کرد تدریس با باز کردن درها یا پنجره‌ها و یا حتی تدریس در خارج از کلاس ایمن است اما این پیشنهاد توسط اتحادیه دانشگاه و کالج (UCU) به عنوان یک پیشنهاد غیرعملی برای دانشگاه‌های انگلیسی در ماه‌های زمستان توصیف شد.

بسیاری از پاسخ دهندگان نظرسنجی از انگلستان خشم خود را بیشتر متوجه دولت و نه مدیران دانشگاه‌ها می‌دانند و می‌گویند دولت شفاف نیست و برنامه ریزی برای بازگشایی دانشگاه‌ها بسیار چالش برانگیز است.

در این میان به طور قابل توجهی استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های ایالات متحده پاسخ کمتری به این نظرسنجی داده اند. در این روزها جهش در شیوع ویروس کرونا در دانشگاه‌های آمریکایی دیده شده است و ۷۰ درصد افراد گفته اند که از بازگشایی‌ها احساس امنیت نمی‌کنند.

پردیس‌های دانشگاهی در ایالات متحده آمریکا از اواخر ماه اوت ۶۰ هزار مورد بیماری کروناویروس را ثبت کرده اند و چندین کلاس حضوری را لغو کرده و یا دانشجویان را از کلاس‌ها خارج کرده اند. برخی دیگر از دانشجویان با اعتراض و دادخواست خواستار کاهش هزینه شده اند.

اما در این میان بسیاری از رؤسای دانشگاه در آمریکا تأکید کرده اند که بازگشایی دانشگاه‌های آمریکا بهترین اقدام برای اکثر دانشجویان است، به ویژه دانشجویان با درآمد کم که برای تحصیل و سایر حمایتها به مؤسسات آموزشی خود اعتماد می‌کنند.

سایر پاسخ دهندگان به نظرسنجی تایمز اظهار داشته اند که دانشگاه‌ها «بیش از حد واکنش نشان می دهند» و اگر نظافتچیان، پیشخدمت‌ها، آشپزها، باربرها، رانندگان و طیف وسیعی از مشاغل دوباره به کار خود برگشته اند، چرا دانشگاهیان خاص شده اند؟ همه ما باید سهم خود را ایفا کنیم و به کار خود برگردیم.

گیل کینمن، استاد مدعو بهداشت حرفه‌ای در بیرکبک دانشگاه لندن گفت سطح اضطراب بالای اعضای هیأت علمی تأثیر قابل توجهی در زندگی دانشگاهی انگلستان در سال جاری خواهد داشت و هشدار داد که این اضطراب، همزمان با نگرانی در مورد رفت و آمد و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همچنین کنار آمدن با سیستم جدید یادگیری ترکیبی و افزایش کار همراه با آن، تشدید می‌شود.

پروفسور کینمن گفت: «مشکل تغییرات گسترده در این بخش است. برخی از مؤسسات واقعاً بهترین شیوه‌ها را انجام می‌دهند در حالی که برخی دیگر فاقد این توانایی هستند.

دبیر کل اتحادیه دانشگاه‌های انگستان هم می‌گوید نتایج نظرسنجی تایمز نگرانی‌های اساسی اعضای هیأت علمی در مورد ایمنی ناشی از شیوع کروناویروس را نشان داده است و به نظر می‌رسد همه یادگیری‌ها باید آنلاین باشند.

کد خبر 5026768

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha